Wydajność

Dokumenty Google, bezpłatna alternatywa dla Microsoft Word

utiliser google docs

Aplikacja Google Docs to jedno z alternatywnych narzędzi biurowych opublikowanych przez grupę Alphabet, wśród których znajdziemy m.in.: Dokumenty, arkusze, slajdy i formularze Google. Firma macierzysta wyszukiwarki sugeruje za pośrednictwem tego programu macierzystego Drive głównego przeciwnika dla MS Word. Dostępny online i w 100% darmowy, służy tym, którzy z różnych powodów nie mogą korzystać z pakietu Office firmy Microsoft. Przetwarzanie tekstu

Plik: wszystko, co musisz pamiętać o Slacku

slack

Slack, będący połączeniem Facebooka, Skype’a i Drive’a, to przestrzeń komunikacji oparta na współpracy. To miejsce pracy to coś więcej niż aplikacja do przesyłania wiadomości. Zawiera różne funkcje przeznaczone dla użytkowników profesjonalnych. Dzięki partnerstwu z Amazon Web Service stało się to pragmatyczne. Zarządzanie i udostępnianie danych, wideokonferencje czy zdalna realizacja projektów – wszystko jest możliwe na tej platformie. Oto szczegóły. Slack

Darmowa komunikacja e-mailowa: naprawdę dobry pomysł na komunikację biznesową?

messagerie mail gratuite

Ponieważ różne systemy przesyłania wiadomości elektronicznych w globalnym znaczeniu tego słowa stały się niezbędne dla komunikacji wewnętrznej i zewnętrznej, takiej jak na przykład przesyłanie dokumentów między działami lub pozyskiwanie potencjalnych klientów, oferują równoważną typologię usług, chociaż mają wiele rozbieżnych punktów dotyczących funkcjonalności. oferowane różne opcje. Aby poznać Twoje potrzeby i różne dostępne możliwości, przejrzeliśmy wszystko, co musisz wiedzieć o przesyłaniu

Co sądzisz o Wix, platformie dedykowanej tworzeniu stron internetowych?

capture de la page d'accueil deaccueil wix

Wix wchodząc na rynek publikacji stron internetowych w 2006 roku, szczególną uwagę przywiązuje do swojego wizerunku. Platforma, obok Squarespace i innego Site123, oferuje tutaj dostępną dla początkujących alternatywę dla WordPressa i realizuje liczne kampanie komunikacyjne. Wszędzie można znaleźć pochwalne komentarze na temat tego bezpośredniego konkurenta Webnode i Jimdo. Aby się tego dowiedzieć, przetestowaliśmy Wix i oto, co myślimy. Czy recenzje

Rachunkowość: 5 rozwiązań dla firm

picture-comptabilite-entreprises

Przez cały okres prowadzenia działalności firma musi dokładnie wiedzieć, na co idą jej pieniądze. Ten punkt jest istotny zarówno dla organizacji, jak i dla powodzenia działania. Struktura, która nie prowadzi prawidłowo swoich rachunków, stanowi naruszenie na poziomie handlowym, podatkowym i prawnym. Jeżeli miałby zostać przeprowadzony audyt finansowy, w pierwszej kolejności sprawdzane będą dokumenty księgowe. W przypadku braku tych dokumentów dana

Gmail: wszystko, co musisz wiedzieć o wiadomościach Google

gmail

W pierwszej dekadzie XXI wieku upadek Hotmaila i Yahoo przyniósł korzyści innym dostawcom w dziedzinie wiadomości elektronicznych. Aplikacja ta, uruchomiona przez Google w 2004 roku, po 5 latach ciąży, jest obecnie liderem na rynku i ma ponad 1,5 miliarda użytkowników na całym świecie. Jeśli jeszcze nie podjąłeś tej decyzji, poniższe linijki mogą Ci w tym pomóc. Tam Wiadomości w Gmailu

Śledź paczkę: odkryj najlepsze międzynarodowe platformy dla Twojego handlu elektronicznego i Twoich klientów

suivi colis

W czasach izolacji i sprzedaży internetowej ważna jest możliwość znalezienia towarów zamówionych w Internecie. Kilka międzynarodowych platform operacyjnych wspiera ogół społeczeństwa i sprzedawców internetowych, aby pomóc w śledzeniu towaru na drodze. Oto niewyczerpująca lista narzędzi śledzących, o których warto wiedzieć. 17 Track, strona referencyjna umożliwiająca znalezienie paczki Działająca od kilku lat witryna 17Track specjalizuje się w śledzeniu przesyłek. Platforma współpracuje

Rzemieślnicy budowlani: zoptymalizuj swój czas

Jako rzemieślnik budowlany czasami borykasz się z ograniczeniami czasowymi w zakresie realizacji projektów. Dlatego konieczne jest znalezienie skutecznych rozwiązań, które pozwolą lepiej zarządzać czasem i uniknąć opóźnień w dostawach. Dodatkowo stworzono narzędzia ułatwiające zarządzanie czasem pracy. Bezpłatne oprogramowanie do wyceny lub nawet kalendarz online: odkryj rozwiązania, które pomogą Ci zaoszczędzić czas w pracy. Rzemieślnicy budowlani: oszczędzaj czas dzięki bezpłatnemu oprogramowaniu

Cyfryzacja rachunkowości: jakie wyzwania stoją przed menedżerami?

comptabilite

Po komputeryzacji działań przyszedł czas na cyfryzację. Dziś narzędzia online znajdują swoje miejsce we wszystkich działach firmy. Ta mała rewolucja wpływa także na zarządzanie księgowością. Jednakże choć niektórzy przywódcy już zainicjowali tę zmianę, inni wahają się, czy ją podjąć. Jakie zatem wyzwania niesie ze sobą cyfryzacja rachunkowości? Czy wykorzystanie połączonego oprogramowania rzeczywiście usprawnia zarządzanie finansami firmy? Proponujemy odpowiedzieć na te

Znaczenie dobrego zarządzania zasobami ludzkimi w firmie

Myśląc o prowadzeniu biznesu, często myślimy o aspekcie finansowym. Pryzmat pieniądza jest wszechobecny, zarówno gdy mówimy o kosztach produkcji, jak i obrotach, nie zapominając o plonie. Aby jednak lepiej zarządzać aspektem finansowym, należy poświęcić czas na dobre zarządzanie swoimi pracownikami. Nieunikniona rola menedżera zasobów ludzkich Pieniądze nie mają emocji, potrzeb, a tym bardziej pragnień. Mówi się, że nie ma również

Bezpłatny arkusz kalkulacyjny: alternatywy dla Microsoft Excel w 2022 roku

alternative gratuite au tableur excel

Dobra reputacja programu MS Excel jest ugruntowana. Arkusze kalkulacyjne oferują nieograniczone możliwości zarówno osobom indywidualnym, jak i profesjonalistom. Jest to jednak płatne oprogramowanie, któremu brakuje niewielkiej łączności. W dobie aplikacji współpracujących istnieje wiele narzędzi, które mogą zastąpić arkusz kalkulacyjny Microsoftu. Najlepsze z nich są całkowicie darmowe i działają na każdym urządzeniu, nawet na podstawowym smartfonie. Przyjrzyjmy się arkuszom kalkulacyjnym, które

Jedeclare: jak ułatwić sobie składanie deklaracji online?

jedeclare

Niezależnie od wybranego statusu firma musi złożyć zeznanie podatkowe. Wiele firm powierza tę misję usługodawcy. Niezależnie od tego, czy deklaracja jest przeprowadzana wewnętrznie, czy przez księgowego, jedeclare ułatwia misję. Wszystko wyjaśnimy Ci w kilku akapitach. Księgowi składają Twoją deklarację podatkową w Jedeclare Jedeclare.com narodziło się z inicjatywy księgowych pragnących ułatwić życie podatnikom, zwłaszcza przedsiębiorstwom. Platforma przeznaczona jest do składania deklaracji

Najlepsze internetowe narzędzia do sprawdzania pisowni

correcteur orthographe

Nie ma nic bardziej nieprzyjemnego niż otrzymywanie komentarzy na temat błędów ortograficznych. Literówki i błędy językowe mogą nawet zniszczyć znaczenie tego, co masz do powiedzenia. Na szczęście aplikacje potrafią identyfikować, a następnie korygować błędy ludzkie. Poniższi korektorzy mogą pomóc Ci zwiększyć skuteczność Twoich esejów. Zanim zaczniemy mówić o sprawdzaniu pisowni Warto pamiętać, że nieuwaga i błędy językowe są częstym zjawiskiem.

LibreOffice, pakiet biurowy w pełnym tego słowa znaczeniu

libre office

W 100% bezpłatny pakiet biurowy LibreOffice to zestaw oprogramowania typu open source. To bezpłatne rozwiązanie stanowi bardzo poważną alternatywę dla pakietu Microsoft Office. Zawiera edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny, ale także program do przygotowywania pokazów slajdów. Odkryj wszystko, co warto zapamiętać na temat tego pakietu opublikowanego przez The Document Foundation. Kompletne i kompatybilne oprogramowanie w pakiecie LibreOffice Pochodzący z projektu openoffice.org

Omówienie Google Hangouts